keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Tarinan alku – haaveilusta totta




Mistä kaikki alkoi? Varmaankin siitä kun tutustuimme, aloimme tapailla ja lopulta seurustella.  Kuinka äkkiä perhe-elämä vei mennessään jo ennen yhteen muuttoa, mutta etenkin sen jälkeen! Olin asunut pitkään yksin, enkä edes osannut ajatella mahdollisuutta saada lapsia ilman niiden synnyttämistä! Uusioperheissä on aina paha äitipuoli –asetelma; äitipuoli on se, kuka sabotoi lasten elämää, kuka pilaa aina kaiken ja kuka aiheuttaa suurimmat ongelmat. Olin seurustelun alusta jo päättänyt, ettei minusta tule se tarinoiden pahis, vaan todellakin haluan olla tärkeä osa lasten kasvua - tuttu ja etenkin turvallinen lähiaikuinen, kenen kanssa voi jakaa ilot sekä murheet. Eihän se kaikki mennyt sitten ihan niinkään, mutta vaikeuksien kautta voittoon! Pakko myöntää, että meillä on ollut alusta asti Maarian kanssa täysin erilaiset ajatukset lastenkasvatuksesta, ja me olemme niistä tapelleet.  PALJON! Itse olen tiukkapipo tiettyjen asioiden suhteen, kiitos oman kasvatukseni, Maaria vähän hövelimpi. Mutta niin ne lapset (ja myös me aikuiset) olemme lopulta oppineet elämään toistemme rinnalla, vaikka vääntöjä tulee edelleenkin välillä. Koen kuitenkin olevani tärkeä lasten elämässä, ja olen myös pystynyt rikkomaan jo lapsuudessa opittuja käyttäytymismalleja, mitkä ovat itseäni paljon mietityttäneet elämäni varrella.

Olen tiennyt jo nuoruudesta asti haluavani lapsia. Sen vuoksi koin todella suuren pettymyksen, kun Maaria ensimmäisiä kertoja asiasta puhuessamme kertoi lapsilukunsa olevan jo täynnä. Asia mietitytti todella paljon; voinko jäädä hyvään ja tyydyttävään suhteeseen, jos en ikinä saa omaa lasta? Annanko koskaan Maarialle anteeksi, jos jätän lapsihaaveen toteuttamatta? Kuitenkin elimme elämäämme yhdessä useita vuosia niin, ettei asiasta sen tarkemmin keskusteltu. Todellisuudessa en edes asiaa tarkemmin ajatellut, koska lapsihaaveet eivät olleet millään tavalla ajankohtaisia. Lopulta pitkän ajan päästä, jonkin aikaa mietittyäni otin asian puheeksi; ensin varovasti kerroin haaveesta tulla äidiksi ja siitä, että jos Maaria ei sitä halua, niin sitten teidemme on erkaannuttava tässä vaiheessa. Ja kuten blogin otsikosta voikin päätellä, Maaria näytti vihreää valoa haaveelle, ja vaikutti itsekin vilpittömästi innostuvan asiasta!

Tällä tiellä sitä sitten ollaan! J Jos minä olen innoissani, niin sitä on kyllä Maariakin! Vauvakuume taisi iskeä häneen vielä himpun verran kovempaa – ensimmäiset blogit keinohedelmöityshoidoista sekä lapsen hankkimisesta hän luki seuraavana päivänä vauva-keskustelun avauksesta, sitä seuraavana taisi varata ajan ensikäynnille keinohedelmöitysklinikalle. Ja lähetti jopa minun esitietolomakkeen täytettynä sinne! Viikon kuluttua olikin pyydetty maistraatilta avioliiton esteettömyystodistus sekä varattu aika vihkimiselle. Eli kaikki tapahtui käytännössä kahden viikon sisään, ilman sen suurempia miettimisiä ja suunnitteluja. Sinällään ei haittaa, lapsenteko tuntuu todella luontevalta ja aika tuntuu olevan juuri se oikea! Näillä mennään, katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan! J

Allu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti